Vegyük komolyan!

A vakarózás az egyik leggyakrabban észlelt tünet, mellyel a gazdik szembesülnek és elkeseredve keresik az állatorvost.

A szüntelen vakarózás a gazdi és kedvence életét egyaránt megkeseríti, és a baj okának felderítése néha komoly problémát jelent még az állatorvosnak is.

Vakarózás során a kutyus körme alatt lévő baktériumok a már megsérült hámréteget tovább fertőzik és még ha meg is nyalogatja a sebet, akkor a nyálából további baktériumok kerülnek a problémás bőrfelületre, így akár el is fertőződhet a bőre és szőrhullás is bekövetkezhet.

Miért vakarózik a kutya?

 • Külső élősködők (bolhák, rühatkák, tetvek, szőrtüszőatkák stb.)
 • Allergia, allergiás kórképek
 • Gombás eredetű mikrobális fertőzések (gennyes bőrgyulladás, Melassezia dermatitis stb.)
 • Következménye lehet egyéb fertőző betegségeknek
 • Máj- és veseelégtelenség
 • Cukorbetegség
 • Idült bélhurut
 • Daganatos problémák
 • Pszichés okok
 • Egyes hormonális és anyagcserezavarok
 • Végbél körüli mirigyekben (ún. bűzmirigyek) keletkezett gyulladás
 • és így tovább, még hosszasan sorolhatnám!

Mit tegyél, ha észleled, hogy nyugtalan a kutyus?

Ahhoz, hogy ne alakuljon ki komolyabb baj, fontos az első jelek észlelésekor azonnal a viszketés csillapítására törekednünk!

Tapasztalatból mondom, mert nekem is van egy 12 éves kutyusom, hogy sokszor azt gondolom, hogy minden ok nélkül kezdi a vakarózást, vagy van, hogy egy kis bőrkinövést kiharapva kezdődik a kálvária.

Nem vakarózik tovább a kutya, ha van kéznél:

A Pets Herbal 24 gyógynövény összetételű gyógyhatású készítmény, amely nem tartalmaz semmiféle kemikáliát, színezékanyagot és tartósítószert és amelyet kimondottan állatoknak fejlesztettek ki. Bátran lehet vele a problémás bőrfelületet kezelni!
Sokkal több pénzünkbe kerül, mire az állatorvos kideríti, hogy mi a baj forrása és addig is tenni kell valamit!

Miért gyors és kíméletes az esszencia használata?

Olyan gyógynövények vannak benne, amelyek gyulladáscsökkentő – sebgyógyító-, viszketegséget csökkentő- fertőtlenítő- hámosodást elősegítő hatásúak és így együttesen képesek fellépni a makacs bőrproblémák ellen.

Az esszenciában található gyógynövények közül néhány:

Kasvirág, amely a vírusok és a baktériumok sok fajtáját pusztítja el, az apróbojtorján az antibiotikus hatásával, orvosi veronika sebgyógyító és nehezen gyógyuló sebekre, tölgyfa kéreg a nedvedző bőrbetegségekre kiváló hatással van és még sorolhatnám…

Az esszencia használata nagyon praktikus, hiszen pumpás kiszerelése révén könnyen kezelhető vele a problémás bőrfelület és nagyon hamar felszívódik. Nem hagy nyomot a kutya bőrén vagy a szőrén és ha megnyalja sem okoz neki problémát. Ha a problémát észleled, naponta 5-6-szor végezd el vele a kezelést, majd lehet ritkítani!

Segítsd Te is kutyusod, házikedvenced bőrének gyors regenerálódását és szabadítsd meg néhány kezeléssel a viszketegségtől!

Ha a Te kedvenced is gyakran vakarózik vagy ha bármi kérdésed van, írd meg itt hozzászólásként és hamarosan megválaszolom!

Üdvözlettel: Tarr Éva, kutyarajongó 🙂

Translate »
0